Recept
« Terug naar recepten
Lichte en snelle vol-au-vent
PT45M
Lichte en snelle vol-au-vent
Een heerlijk lichte en snelle vol-au-vent recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkernormaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lichte en snelle vol-au-vent te bereiden
- Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Kruid het gevogeltegehakt of varken/kalf gehakt en rol tot kleine balletjes. Kook de kipfilet zachtjes gaar in de bouillon. Verwijder de kipfilet en gaar ook de balletjes in de bouillon. Snij ondertussen de kipfilet in stukken. Schep de balletjes uit de bouillon. Bak de champignons in olijfolie. Breng op smaak met peper. Voeg de melk toe aan de bouillon en breng aan de kook. Los de maïzena op in water en voeg toe aan de saus voor binding. Je kan ook een roux gebruiken. Kruid met peper, zout en citroensap naar smaak. Voeg de kippenblokjes, gehaktballetjes en champignons toe aan de saus. Lekker met gekookte aardappelen en een slaatje.
Erwin Elens zegt: