Recept
« Terug naar recepten
Lichte zomertaart
PT30M
Lichte zomertaart
Een heerlijk lichte zomertaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lichte zomertaart te bereiden
Bestrooi een deegplank licht met bloem.Plak de ontdooide plakjes bladerdeeg aan elkaar met een beetje water zodat er een ovale vorm ontstaat van 30 centimeter lang.Maak 2 repen van de rest van het deeg.Leg de ovale vorm op een licht met boter ingevette bakplaat.Vorm de rand van de taart met de 2 repen overgebleven deeg en rol ze aan de uiteinden aan elkaar als of het het papier van een snoepje is.Bestrijk vervolgens de bodem van de taart met de jam.Verkruimel de koekjes en leg hierop de uitgelekte abrikozen.Bestrijk de randen van de taart met het losgeklopte ei en zet de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.Dien de taart op met royaal gestrooide poedersuiker.