Recept
« Terug naar recepten
Lichtgebonden selderijsoep met garnalen
PT40M
Lichtgebonden selderijsoep met garnalen
Een heerlijk lichtgebonden selderijsoep met garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lichtgebonden selderijsoep met garnalen te bereiden
Smoor de uien in een beetje boter.
Snijd 225 gram selderij in stukjes.
Voeg deze toe, doe een beetje citroensap tegen verkleuring erbij, smoor selderij kort en voeg de bouillon toe.
Kook selderij goed gaar en pureer massa vervolgens in blender.
Wrijf massa door zeef en breng de soep op smaak met peper en zout.
Mocht de soep te dun zijn, bind deze dan.
Snij de resterende selderij mooie julienne en frituur deze.
Schil de bleekselderij en snij vervolgens in dunne maantjes.
Blancheer deze kort en vermeng met de garnalen.
Snij bladselderij fijn.
Presentatie:
Leg in het midden van voorverwarmd soepbord een bergje garnalen/bleekselderij.
Giet de warme soep eromheen en leg bovenop het garnalenbergje 'n beetje gefrituurde selderij.
Strooi in de soep wat fijngehakte bladselderij.
Snijd 225 gram selderij in stukjes.
Voeg deze toe, doe een beetje citroensap tegen verkleuring erbij, smoor selderij kort en voeg de bouillon toe.
Kook selderij goed gaar en pureer massa vervolgens in blender.
Wrijf massa door zeef en breng de soep op smaak met peper en zout.
Mocht de soep te dun zijn, bind deze dan.
Snij de resterende selderij mooie julienne en frituur deze.
Schil de bleekselderij en snij vervolgens in dunne maantjes.
Blancheer deze kort en vermeng met de garnalen.
Snij bladselderij fijn.
Presentatie:
Leg in het midden van voorverwarmd soepbord een bergje garnalen/bleekselderij.
Giet de warme soep eromheen en leg bovenop het garnalenbergje 'n beetje gefrituurde selderij.
Strooi in de soep wat fijngehakte bladselderij.
bobbeltje zegt: