Recept
« Terug naar recepten
Liefdesstrikken
PT50M
Liefdesstrikken
Een heerlijk liefdesstrikken recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Liefdesstrikken te bereiden
Klop met een mixer de eieren op met ouzo, citroensap en wijnsteenzuur, gedurende 2 minuten. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe tot u een stevig deeg hebt. Kneed het deeg tot het soepel is. Vorm het tot een bal en laat het in plastic folie gewikkeld ca. 1 uur rusten in de koelkast.
Breng 3/4 liter water aan de kook met de suiker, honing en pijpkaneel. Kook hiervan in 7-8 minuten een dunne siroop. Haal de pan van het vuur.
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol de stukken dan dun uit en snijd er met een ravioliroller rechthoekjes van 3 x 6 cm uit. Knijp de rechthoekjes in het midden samen tot strikjes.
Schenk ca. 6 cm olie in een frituurpan of kleine koekenpan en verhit de olie tot deze zo heet is dat u er een pollepelsteel kunt insteken zonder dat er luchtbelletjes van opstijgen. Pas op voor spatten. Frituur de strikjes in de hete olie tot ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op een rek en haal ze als ze nog warm zijn door de afgekoelde siroop. Bestrooi ze met de gehakte walnoten en serveer ze zo warm mogelijk.
Breng 3/4 liter water aan de kook met de suiker, honing en pijpkaneel. Kook hiervan in 7-8 minuten een dunne siroop. Haal de pan van het vuur.
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol de stukken dan dun uit en snijd er met een ravioliroller rechthoekjes van 3 x 6 cm uit. Knijp de rechthoekjes in het midden samen tot strikjes.
Schenk ca. 6 cm olie in een frituurpan of kleine koekenpan en verhit de olie tot deze zo heet is dat u er een pollepelsteel kunt insteken zonder dat er luchtbelletjes van opstijgen. Pas op voor spatten. Frituur de strikjes in de hete olie tot ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op een rek en haal ze als ze nog warm zijn door de afgekoelde siroop. Bestrooi ze met de gehakte walnoten en serveer ze zo warm mogelijk.
marianne zegt: