Recept
« Terug naar recepten
Limburgse aspergesalade
PT40M
Limburgse aspergesalade
Een heerlijk limburgse aspergesalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse aspergesalade te bereiden
Kook de kipfilets in water met een bouillontablet gaar.
Snij de kipfilets in stukjes en laat ze afkoelen.
Schil de asperges, verwijder de harde onderkant (ca 2 cm) en snij ze in stukken van circa 3 cm.
Kook de asperges met zout gaar.
Giet ze af en laat afkoelen.
Klop de slagroom niet te stijf.
Voeg de mayonaise en de ketchup toe.
Blijf roeren met een houten lepel totdat het een geheel is.
Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap.
Was de ijsbergsla en snij deze in stukjes.
Was de druiven en snij ze in de lengte doormidden.
Meng dee kipfiletstukjes met de aspergestukjes, de saus, de sla en de druiven.
Garneer met stukjes hardgekookt ei.
Serveren met stokbrood en kruidenboter.
Snij de kipfilets in stukjes en laat ze afkoelen.
Schil de asperges, verwijder de harde onderkant (ca 2 cm) en snij ze in stukken van circa 3 cm.
Kook de asperges met zout gaar.
Giet ze af en laat afkoelen.
Klop de slagroom niet te stijf.
Voeg de mayonaise en de ketchup toe.
Blijf roeren met een houten lepel totdat het een geheel is.
Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap.
Was de ijsbergsla en snij deze in stukjes.
Was de druiven en snij ze in de lengte doormidden.
Meng dee kipfiletstukjes met de aspergestukjes, de saus, de sla en de druiven.
Garneer met stukjes hardgekookt ei.
Serveren met stokbrood en kruidenboter.