Recept
« Terug naar recepten
Limburgse mosterdsoep
PT45M
Limburgse mosterdsoep
Een heerlijk limburgse mosterdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse mosterdsoep te bereiden
Snij de champignons in palkjes
Snipper de sjalotjes goed fijn
Bak de sjalotjes en de champignons zachtjes in de boter goudbruin
Pers de knoflook erbij.
Voeg het water toe, samen met de cognac en de runderbouillon.
Alles aan de kook brengen en 15-20 min zachtjes laten koken.
Vervolgens het geheel pureren in een blender en op smaak brengen met 2 dl room, mosterd, peper en zout.
De rest van de room loskloppen met een flinke snuf peper.
De soep uitserveren en garneren met een lepel peperroom en peterselie.
Smaakt goed bij een glaasje Gulpener Dort bier
Snipper de sjalotjes goed fijn
Bak de sjalotjes en de champignons zachtjes in de boter goudbruin
Pers de knoflook erbij.
Voeg het water toe, samen met de cognac en de runderbouillon.
Alles aan de kook brengen en 15-20 min zachtjes laten koken.
Vervolgens het geheel pureren in een blender en op smaak brengen met 2 dl room, mosterd, peper en zout.
De rest van de room loskloppen met een flinke snuf peper.
De soep uitserveren en garneren met een lepel peperroom en peterselie.
Smaakt goed bij een glaasje Gulpener Dort bier
bertal zegt:
Als je de Limburgse avond organiseert, succes verzekerd met deze soep, zeker weten, laat het me weten, leuk:);)succes. m.v.g. Bert Allers