Recept
« Terug naar recepten
Limburgse Trots: donkerbiersoep
PT75M
Limburgse Trots: donkerbiersoep
Een heerlijk limburgse trots: donkerbiersoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse Trots: donkerbiersoep te bereiden
Het fijn gesneden rundvlees stevig aanbakken in een klontje boter (gebruik een soeppan zodat het aanbaksel later in de soep komt). Sjalotten schoonmaken en in stukken snijden. Dan aan het vlees toevoegen en enkele minuten laten meebakken. Tomatenpuree toevoegen en ook enkele minuten mee aanbakken.
Dan afblussen met het bier en de appelstroop. Vervolgens de bouillon met de kruiden toevoegen. Laat de soep op een klein vuur ca 1 uur trekken; het vlees moet zachtgaar zijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne plakken en snijs de bosuitjes in fijne ringen.
Als het vlees gaar is de champignons en de bosuitjes toevoegen en de soep nog 10 minuten laten koken.
Dan afblussen met het bier en de appelstroop. Vervolgens de bouillon met de kruiden toevoegen. Laat de soep op een klein vuur ca 1 uur trekken; het vlees moet zachtgaar zijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne plakken en snijs de bosuitjes in fijne ringen.
Als het vlees gaar is de champignons en de bosuitjes toevoegen en de soep nog 10 minuten laten koken.