Recept
« Terug naar recepten
Limoensiroop met gember en citroengras
PT70M
Limoensiroop met gember en citroengras
Een heerlijk limoensiroop met gember en citroengras recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Limoensiroop met gember en citroengras te bereiden
Verwijder de topjes en onderkant van de stengels citroengras en haal de buitenste harde schil eraf. Snijd ze in de lengte doormidden en hak vervolgens in kleine stukjes.
Doe ze in een kom en plet de stukjes met een pureestamper (of vijzel). Schil de gember en rasp in grove stukken. Voeg bij het citroengras.
Snijd boven een grote braadpan dunne reepjes schil van de limoenen. Voeg het citroengras en gember toe en giet het kokende water erover. Pers de limoenen uit en voeg dit sap toe aan de pan.
Warm het mengsel al roerende op tot het kookt en laat een paar minuten pruttelen. Draai vervolgens het vuur laag, voeg de suiker toe, en roer tot deze is opgelost.
Laat het mengsel een uur wellen.
Zeef vervolgens door een neteldoek. Knijp met de hand goed het laatste sap eruit zodat er zo min mogelijk vloeistof verloren gaat.
Giet in een fles en bewaar in de koelkast.
Leng naar smaak aan met water.
Doe ze in een kom en plet de stukjes met een pureestamper (of vijzel). Schil de gember en rasp in grove stukken. Voeg bij het citroengras.
Snijd boven een grote braadpan dunne reepjes schil van de limoenen. Voeg het citroengras en gember toe en giet het kokende water erover. Pers de limoenen uit en voeg dit sap toe aan de pan.
Warm het mengsel al roerende op tot het kookt en laat een paar minuten pruttelen. Draai vervolgens het vuur laag, voeg de suiker toe, en roer tot deze is opgelost.
Laat het mengsel een uur wellen.
Zeef vervolgens door een neteldoek. Knijp met de hand goed het laatste sap eruit zodat er zo min mogelijk vloeistof verloren gaat.
Giet in een fles en bewaar in de koelkast.
Leng naar smaak aan met water.