KookJij

Limoncello

Een heerlijk limoncello recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 175 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limoncello te bereiden

1. Schil 4 limoenen met de dunschiller en snij de schil in fijne reepjes. Kook ze 5 minuten in 250ml water, samen met de suiker en de gehakte munt. Laat afkoelen.
2. Zeef de bereiding en voeg ze bij het limoensap. Doe er 1 liter water bij. Schenk de limoncello in een grote thermosfles. Voeg ijsblokjes toe om goed koel te houden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ewout

Ewout zegt:
Hoi Maja en anderen. Zuivere alcohol is te krijgen op www.limoncello-maken.nl (stuk goedkoper dan bij de apotheek)
maja1

maja1 zegt:
Hallo Jan.
Hoe kom ik aan zuivere alcohol voor je limoncello-recept?
Als ik daar aan kan komen, ga ik het zeker maken. Ik hoop gauw op je antwoord.
Met vriendelijke groet,
Maja.
dorry55

dorry55 zegt:
Hoi Jan, ik zag later dat ik de 4 ingedrukt had maar bedoelde de 2:), leuke tip van de gin, ga ik een keer uitproberen, bedankt en groetjes.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo dorry55, Ik houd er slechts 2 liter aan over!
(1 liter alcohol + 1,2 liter water).
In plaats van jonge jenever of brandewijn zou ik wodka prefereren.
Wil je een beetje koriandersmaak in je product hebben, kun je het beste Engelse gin gebruiken.
Verder herinner ik me van vroeger het verhaal dat je beter niet de alcohol 96% moet gebruiken,maar veen zwakkere versie nl die van 40%. De porieen van de citroenschillen,zouden met de zwakkere alcohol niet zo snel "dichtbranden" zou de verklaring zijn.
Jan A.
dorry55

dorry55 zegt:
Te bestellen bij een apotheek maar dat is erg duur. je kan het ook proberen met jonge Jenever, of brandewijn en dan in een kleine hoeveelheid maken. Heerlijk, ik maak diverse likeuren vandaar dat ik dat zo wilde proberen en dat lukte ook, de smaak is ietwat anders maar ach in de prosecco en lekker koud, op ijs, mmm. En Jan wat moet ik met bijna 4 liter :(
Jan

Jan zegt:
Mooi recept, maar hoe kom ik aan 96% alcohol?
c.m.j.kunen

c.m.j.kunen zegt:
Geweldig. Dank je.
Martine De Clercq

Martine De Clercq zegt:
Hallo,

Kijk eens op mijn recepten ;) zonnige groetjes Martine
Carla Colmans

Carla Colmans zegt:
De limoncello die ik geleerd heb is geheel verschillend van deze.
En wel zo schil; citroenen heel dun mag beslist geen wit bijzitten veel suiker en 90 procent alcohol.
Je drukt het vruchtvlees fijn stopt het in een fles met suiker daarbij de alcohol en laat het samen rijpen een dag of 4 en in de vriezer.
Camilla

Camilla zegt:
Wat een supersnel en lekker receptje ga hem gauw het weekend uitproberen