Recept
« Terug naar recepten
Limoncello
PT15M
Limoncello
Een heerlijk limoncello recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Limoncello te bereiden
1. Schil 4 limoenen met de dunschiller en snij de schil in fijne reepjes. Kook ze 5 minuten in 250ml water, samen met de suiker en de gehakte munt. Laat afkoelen.
2. Zeef de bereiding en voeg ze bij het limoensap. Doe er 1 liter water bij. Schenk de limoncello in een grote thermosfles. Voeg ijsblokjes toe om goed koel te houden.
2. Zeef de bereiding en voeg ze bij het limoensap. Doe er 1 liter water bij. Schenk de limoncello in een grote thermosfles. Voeg ijsblokjes toe om goed koel te houden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
maja1 zegt:
Hoe kom ik aan zuivere alcohol voor je limoncello-recept?
Als ik daar aan kan komen, ga ik het zeker maken. Ik hoop gauw op je antwoord.
Met vriendelijke groet,
Maja.
dorry55 zegt:
deuxchapeaux zegt:
(1 liter alcohol + 1,2 liter water).
In plaats van jonge jenever of brandewijn zou ik wodka prefereren.
Wil je een beetje koriandersmaak in je product hebben, kun je het beste Engelse gin gebruiken.
Verder herinner ik me van vroeger het verhaal dat je beter niet de alcohol 96% moet gebruiken,maar veen zwakkere versie nl die van 40%. De porieen van de citroenschillen,zouden met de zwakkere alcohol niet zo snel "dichtbranden" zou de verklaring zijn.
Jan A.
dorry55 zegt:
Carla Colmans zegt:
En wel zo schil; citroenen heel dun mag beslist geen wit bijzitten veel suiker en 90 procent alcohol.
Je drukt het vruchtvlees fijn stopt het in een fles met suiker daarbij de alcohol en laat het samen rijpen een dag of 4 en in de vriezer.
Ewout zegt: