Recept
« Terug naar recepten
Limoncelloroom met aangeschoten bessensoort
PT60M
Limoncelloroom met aangeschoten bessensoort
Een heerlijk limoncelloroom met aangeschoten bessensoort recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Zalig zoet’
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limoncelloroom met aangeschoten bessensoort te bereiden
Breek de lange vingers in stukjes. Doe ze in een kom en besprenkel ze met de limoncello. Limoncello is een Italiaanse citroenlikeur. Klop voor de limoncelloroom de eidooiers en suiker met een elektrische mixer tot een bleekgeel en romig mengsel. Meng de citroenschil erdoor. Klop de eiwitten in een andere, kleine kom met schone kloppers stijf en spatel ze door het eidooiermengsel. Klop de slagroom lobbig en spatel hem door het eimengsel. Dek de limoncelloroom af en zet hem minstens 1 afgedekt uur in de koelkast. . Laat, bij gebruik van fruit uit de diepvries, het in de koelkast ontdooien Spreidt daarvoor fruit uit over een met aluminiumfolie beklede platte schaal.
Bereiding:
Doe het rode fruit in een kom. Bestrooi ze met de suiker en limoncello. Meng voorzichtig door elkaar. Laat 1 uur staan om de smaken in te laten trekken.
Doe intussen de extra suiker in een kleine pan en voeg 3 eetlepels water toe. Los de suiker al roerend op en laat het suikerwater 2 minuten iets inkoken. Voeg de fijngesnipperde citroenschil toe en laat het mengsel nog 2 minuten koken. Haal de schil uit de siroop en laat hem op keukenpapier drogen. Zet apart. De siroop wordt niet meer gebruikt.
Serveren:
Zet zes decoratieve glazen van ca 250 ml klaar en leg de geweekte lange vingers op de bodem van de glazen. Schep achtereenvolgens de limoncelloroom, rood fruit en het sap erover. Bestrooi de limoncelloroom en bessen met de snippers citroenschil.
Bereiding:
Doe het rode fruit in een kom. Bestrooi ze met de suiker en limoncello. Meng voorzichtig door elkaar. Laat 1 uur staan om de smaken in te laten trekken.
Doe intussen de extra suiker in een kleine pan en voeg 3 eetlepels water toe. Los de suiker al roerend op en laat het suikerwater 2 minuten iets inkoken. Voeg de fijngesnipperde citroenschil toe en laat het mengsel nog 2 minuten koken. Haal de schil uit de siroop en laat hem op keukenpapier drogen. Zet apart. De siroop wordt niet meer gebruikt.
Serveren:
Zet zes decoratieve glazen van ca 250 ml klaar en leg de geweekte lange vingers op de bodem van de glazen. Schep achtereenvolgens de limoncelloroom, rood fruit en het sap erover. Bestrooi de limoncelloroom en bessen met de snippers citroenschil.
Marlies van Venrooij zegt: