Recept
« Terug naar recepten
Linzen met eendenlever
PT30M
Linzen met eendenlever
Een heerlijk linzen met eendenlever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzen met eendenlever te bereiden
Pel de tomaten en snij ze in blokjes.
maak de champignons schoon en en snij ze in schijfjes.
doe het hetzelfde met de wortelen.
Bak elke groenten 1 a 2 minuten in wat olijfolie in een zeer hete pan.
Doe de groenten en de linzen samen in een schaal en giet er de extra vierge olijfolie en de aceto balsamico bij.
Brneg op smaak.
Wentel de een eendenlever even in de bloem en bak hem ( 1 minuut aan elke zijde ) in een hete pan zonder toegevoegde vetstof.
Snij hem in 10 porties.
Verdeel de linzen over niet al te grote borden.
Schik de eendenlever erbovenop en bestrooi met een beetje zout.
maak de champignons schoon en en snij ze in schijfjes.
doe het hetzelfde met de wortelen.
Bak elke groenten 1 a 2 minuten in wat olijfolie in een zeer hete pan.
Doe de groenten en de linzen samen in een schaal en giet er de extra vierge olijfolie en de aceto balsamico bij.
Brneg op smaak.
Wentel de een eendenlever even in de bloem en bak hem ( 1 minuut aan elke zijde ) in een hete pan zonder toegevoegde vetstof.
Snij hem in 10 porties.
Verdeel de linzen over niet al te grote borden.
Schik de eendenlever erbovenop en bestrooi met een beetje zout.