Recept
« Terug naar recepten
Linzen (rode) stoofpot met yoghurt saus
PT75M
Linzen (rode) stoofpot met yoghurt saus
Een heerlijk linzen (rode) stoofpot met yoghurt saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzen (rode) stoofpot met yoghurt saus te bereiden
1).Maak de yoghurt-saus door de gesnipperde korianderblaadjes door de yoghurt te blenderen en zet die koel weg.
2).In een grote pan met dikke bodem en deksel: verhit de olie en fruit daarin aan de ui, knoflook, paprika tot de ui zacht is en begint te verkleuren.
3).Roer er dan de kerrie door gedurende een minuut of 2 en voeg dan de bouillon toe en de tomaten en breng dat aan de kook.
4).Nu kunnen de linzen er bij. Deksel op de pan. Dat mag 30 minuten staan, de linzen zijn dan zacht geworden.
5).Nu pas op smaak brengen met peper en zout.
6).Zet de staafmixer er in en pulseer een beetje in het rond tot ongeveer de helft van de linzen is fijn gemalen.
7).Nu gaat pas de gember er bij en evt nog wat sambal of rode peper.
2).In een grote pan met dikke bodem en deksel: verhit de olie en fruit daarin aan de ui, knoflook, paprika tot de ui zacht is en begint te verkleuren.
3).Roer er dan de kerrie door gedurende een minuut of 2 en voeg dan de bouillon toe en de tomaten en breng dat aan de kook.
4).Nu kunnen de linzen er bij. Deksel op de pan. Dat mag 30 minuten staan, de linzen zijn dan zacht geworden.
5).Nu pas op smaak brengen met peper en zout.
6).Zet de staafmixer er in en pulseer een beetje in het rond tot ongeveer de helft van de linzen is fijn gemalen.
7).Nu gaat pas de gember er bij en evt nog wat sambal of rode peper.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel over de bordjes en geef er een kaddel yoghurtsaus bij.