Recept
« Terug naar recepten
Linzenstoofpotje
PT45M
Linzenstoofpotje
Een heerlijk linzenstoofpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
njam
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzenstoofpotje te bereiden
- Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verwarm de olie in een stoofpot en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten.
- Voeg de linzen, gehalveerde spruiten, tijm, zongedroogde tomaten en de gedroogde kruiden toe. Giet er de groentebouillon bij en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de linzen 15 minuten sudderen.
- Voeg de aardappelblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de linzen te droog zijn. Laat nog zo’n 15 minuten stoven tot de spruitjes gaar zijn.
- Roer er de room door en breng een laatste maal op smaak met peper, zout en chilipoeder.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
En dan een lekkere lamsrack er naast.. ;-)
Erwin Elens zegt: