KookJij

Linzenvlaai

Een heerlijk linzenvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: schoonmoeder
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzenvlaai te bereiden

Alle droge ingrediënten in een kom goed mengen.
De boter in kleine stukjes erbij doen.
Het ei erbij doen en alles goed kneden,tot er een soepel deeg ontstaat.
Vlablik met boter insmeren.
Bereidingswijze
Deeg uitrollen tot groter dan de bakplaat.
Vervolgens de plaat met het deeg bedekken
Met de deegrol over de plaatrand rollen,zodat het overtollige deeg eraf valt,dit afval bewaren om deegreepjes te maken.
Nu de abrikozen compot erop verdelen en hierop de deegreepjes kruiseling leggen.
Bakken op 220 in 40 minuten


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Beste Mien,
Op hoeveel graden zet je de oven en voor hoe lang moet de vlaai in de oven?
Groetjes,
Anna.
KookJij.:D
phamaekers

phamaekers zegt:
Ik heb ongeveer een zelfde recept ingestuurd. Ik had dat recept van u niet gezien. Sorry