Recept
« Terug naar recepten
Linzenvlaai
PT60M
Linzenvlaai
Een heerlijk linzenvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
schoonmoeder
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzenvlaai te bereiden
Alle droge ingrediënten in een kom goed mengen.
De boter in kleine stukjes erbij doen.
Het ei erbij doen en alles goed kneden,tot er een soepel deeg ontstaat.
Vlablik met boter insmeren.
Bereidingswijze
Deeg uitrollen tot groter dan de bakplaat.
Vervolgens de plaat met het deeg bedekken
Met de deegrol over de plaatrand rollen,zodat het overtollige deeg eraf valt,dit afval bewaren om deegreepjes te maken.
Nu de abrikozen compot erop verdelen en hierop de deegreepjes kruiseling leggen.
Bakken op 220 in 40 minuten
De boter in kleine stukjes erbij doen.
Het ei erbij doen en alles goed kneden,tot er een soepel deeg ontstaat.
Vlablik met boter insmeren.
Bereidingswijze
Deeg uitrollen tot groter dan de bakplaat.
Vervolgens de plaat met het deeg bedekken
Met de deegrol over de plaatrand rollen,zodat het overtollige deeg eraf valt,dit afval bewaren om deegreepjes te maken.
Nu de abrikozen compot erop verdelen en hierop de deegreepjes kruiseling leggen.
Bakken op 220 in 40 minuten
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
phamaekers zegt:
Anna zegt:
Op hoeveel graden zet je de oven en voor hoe lang moet de vlaai in de oven?
Groetjes,
Anna.
KookJij.:D