Recept
« Terug naar recepten
linzesoep
PT45M
linzesoep
Een heerlijk linzesoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
seasons receptenbundel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe linzesoep te bereiden
Maak de groenten schoon en pel de uien en de knoflook.
Snijd de bleekselderij in reepjes en de uien en de winterwortel in stukjes.
Pel en pers de knoflook.
Verwarm de boter of olie in een aardewerken, gietijzeren soeppot, of soeppan en laat de groenten met de knoflook hierin licht kleuren.
Voeg de bouillon toe en de linzen, breng alles aan de kook.
Schuim zo nodig af, en doe de laurier in de pan, laat de soep op laag vuur zachtjes koken. ( half uur)
Snijd de ham in blokjes. doe ze na een halfuurtje met peper en nootmuskaat in de soep en laat hem nog een kwartiertje pruttelen..
Snijd de bleekselderij in reepjes en de uien en de winterwortel in stukjes.
Pel en pers de knoflook.
Verwarm de boter of olie in een aardewerken, gietijzeren soeppot, of soeppan en laat de groenten met de knoflook hierin licht kleuren.
Voeg de bouillon toe en de linzen, breng alles aan de kook.
Schuim zo nodig af, en doe de laurier in de pan, laat de soep op laag vuur zachtjes koken. ( half uur)
Snijd de ham in blokjes. doe ze na een halfuurtje met peper en nootmuskaat in de soep en laat hem nog een kwartiertje pruttelen..
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Michel I. Gobets zegt:
Groetjes michel
Groetjes Michel
MAAR zegt:
HET IS ZEKER WEL EEN TURKS EN GEEN GRIEKS GERECHT EN HET HEET MERCIMEK EN GEEN GRIEKSE FAKIS.
GR