Recept
« Terug naar recepten
Livar hammousse
PT75M
Livar hammousse
Een heerlijk livar hammousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lionsclub Heerlen Landsfort
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Livar hammousse te bereiden
Bereidingswijze:
Laat de gelatine weken in koud water.
Pureer de ham in keukenmachine.
Meng met mayonaise en chilipoeder.
Verwarm de wijn.
Haal de gelatine uit water, knijp goed ui en los op in wijn.
Meng dit vocht met het hammengsel en schep de stijfgeklopte room er luchtig door.
Giet in vorm bekleed met huishoud folie.
Gevulde vorm 1 uur in koelkast laten opstijven.
Snijd in plakjes of maak bolletjes met ijstang.
Serveer bij geroosterd brood.
Garneer met peterselie, bieslooksprietjes, heel dunne reepjes rode paprika en reepjes ham.
Laat de gelatine weken in koud water.
Pureer de ham in keukenmachine.
Meng met mayonaise en chilipoeder.
Verwarm de wijn.
Haal de gelatine uit water, knijp goed ui en los op in wijn.
Meng dit vocht met het hammengsel en schep de stijfgeklopte room er luchtig door.
Giet in vorm bekleed met huishoud folie.
Gevulde vorm 1 uur in koelkast laten opstijven.
Snijd in plakjes of maak bolletjes met ijstang.
Serveer bij geroosterd brood.
Garneer met peterselie, bieslooksprietjes, heel dunne reepjes rode paprika en reepjes ham.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

lekkerbekske zegt:
Bij voorbaat dank.
bertal zegt:
Je kan deze vervangen door
een gekookte ham.
De Livar ham vind ik iets meer smaak hebben.
Anders moet je eens proberen met een iets gerookte ham.
veel succes.
gr Bert:);)