Recept
« Terug naar recepten
Loco Moco
PT35M
Loco Moco
Rundergehakt op smaak gebracht met knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zwarte peper, snuf kerrie en zout en 2 hamburgers gevormd. In vloeibaar bakproduct gebakken.
De peen en bleekselderij even geblancheerd , afgegoten en door de gaar gekookte rijst geroerd.
De eitjes bakken en de saus maken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loco Moco te bereiden
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
- Blancheer de peen en de bleekselderij met het halve bouillonblokje. Giet af en bewaar het vocht.
- Roer de groente door de gare rijst.
- Bak ondertussen de 2 hamburgers in 15 minuten bruin en gaar.
- Bak 2 eitjes.
- Gisteren aten we asperges met varkenshaas en ik heb kookvocht van de asperges en de jus van de haas ( met het oog op dit gerecht) achter de hand gehouden . Beetje bouillon, kruiden, en met wat maizena tot een smakelijke jus gecreëerd. Uiteraard kun je ook jus uit een pakje maken
- Verdeel de rijst met groente over 2 borden. Leg er de hamburger op, daarop een ei en overgiet met jus.
- Garneer het bosui.
- Bewaar het kookvocht van de geblancheerde groente om de rijst in te koken.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Loco moco is een gerecht uit de Hawaiiaanse keuken. Er bestaan talloze recepten maar standaard bestaat het gerecht uit witte rijst met daarop vlees en daarop een gebakken ei en dat alles overgoten met saus. De inwoners van Hawaii eten dit gerecht als ontbijt. Ik heb het als avondeten klaargemaakt en wat extra aan groente toegevoegd.
Lidy Berkx zegt: