Recept
« Terug naar recepten
Loempia met zuurzoete saus
PT30M
Loempia met zuurzoete saus
Een heerlijk loempia met zuurzoete saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wraps
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempia met zuurzoete saus te bereiden
1. Snipper de ui en knoflook. Verwijder zaden en zaadlijsten en snij de paprika's in fijne reepjes. Schraap de wortels schoon en snij ook deze in fijne reepjes. Snij het wit van prei in slierten van 10 cm.
2. Fruit de ui en de look in wat olie en doe er de groenten bij. Stoof ze heel kort even mee zodat ze knapperig blijven.
3. Leg de loempiavelletjes open en leg op elk velletje wat groenten. Rol ze strak op tot 'sigaartjes' en bak ze in de wok in flink wat olie.
4. Voor de saus: zet de wijnazijn met de suiker op een laag vuur en laat licht karameliseren. Blus met de bouillon en roer er de ketchup, sojasaus, sesamolie en sambal dor. Los het maïszetmeel op in wat water en bind hiermee de saus. Serveer als dipsaus bij de loempia's.
2. Fruit de ui en de look in wat olie en doe er de groenten bij. Stoof ze heel kort even mee zodat ze knapperig blijven.
3. Leg de loempiavelletjes open en leg op elk velletje wat groenten. Rol ze strak op tot 'sigaartjes' en bak ze in de wok in flink wat olie.
4. Voor de saus: zet de wijnazijn met de suiker op een laag vuur en laat licht karameliseren. Blus met de bouillon en roer er de ketchup, sojasaus, sesamolie en sambal dor. Los het maïszetmeel op in wat water en bind hiermee de saus. Serveer als dipsaus bij de loempia's.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
naamloos zegt:
loempia hmmmmmmmmmmmmmmmmm lekker!!!!! Als er maar geen vlees in zit!:D
renger zegt:
nadina zegt:
Ik maak dit ook voor het eerst en ik wil vragen of het niet makkelijker kan