Recept
« Terug naar recepten
Loempia
PT30M
Loempia
Een heerlijk loempia recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
littlegirl
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempia te bereiden
Snijd het vlees, de ham, de prei en de kool in kleine reepjes.
Flinter de uien en druk de knoflook door een knoflookpersje.
Was de tauge goed en laat ze uitlekken.
Verhit in een wok een scheutje olie en bak de knoflook en de uien hierin lichtbruin.
Voeg de in stukjes gesneden kip, de reepjes vlees en ham toe en de fijngesneden kool en tauge.
Bak op het laatst heel even de selderij mee en kruid met zout, peper en ve-tsin.
Fruit het geheel 4 a 5 minuten.
Laat daarna het mengsel afkoelen en vul de loempiavellen hiermee.
Vouw de loempia's naar gewenste grootte en plak de randen dicht met wat eigeel.
Bak de loempia's onder in de heet gemaakte olie lichtbruin en knapperig.
Zorg tijdens het bakken dat de loempia's onder de olie liggen om het barsten van de vellen te voorkomen.
Flinter de uien en druk de knoflook door een knoflookpersje.
Was de tauge goed en laat ze uitlekken.
Verhit in een wok een scheutje olie en bak de knoflook en de uien hierin lichtbruin.
Voeg de in stukjes gesneden kip, de reepjes vlees en ham toe en de fijngesneden kool en tauge.
Bak op het laatst heel even de selderij mee en kruid met zout, peper en ve-tsin.
Fruit het geheel 4 a 5 minuten.
Laat daarna het mengsel afkoelen en vul de loempiavellen hiermee.
Vouw de loempia's naar gewenste grootte en plak de randen dicht met wat eigeel.
Bak de loempia's onder in de heet gemaakte olie lichtbruin en knapperig.
Zorg tijdens het bakken dat de loempia's onder de olie liggen om het barsten van de vellen te voorkomen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Vandaag geen complimenten dag meer, maar heb er al 2 weg mogen geven nu:)
Jij bent een heel fijn mens! :):);)
Liefs Mia :)
Anna zegt:
Leuk recept Mia! Staat bij m'n favorieten:D;)
mia7 zegt:
Ik kwam terug om het land van herkomst te corrigeren
Ennum,nu zie ik dat jij het al hebt veranderd .
Jullie zijn zo waakzaam :D Gaat niets aan jullie voorbij !! :D
Groetjes Mia:)
limelein zegt: