Recept
« Terug naar recepten
Loempiaatjes met groentenvulling
PT45M
Loempiaatjes met groentenvulling
Een heerlijk loempiaatjes met groentenvulling recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Loempiaatjes met groentenvulling te bereiden
Leg de mihoen 1 min. in kokend water, laat het uitlekken en hak het grof. Snijd de shii-take, kool en wortel in reepjes.
Meng alles met knoflook, sojasaus, basterdsuiker, fijngehakte noten en zout en peper.
Laat de rijstvellen ontdooien en kwast ze in met water.
Beleg elk vel met een deel van het groentenmengsel.
Vouw het vel een keer over de vulling, sla de zijkanten erover heen en rol ze op.
Verwarm de olie tot 180 graden en bak de loempia's in porties van 3-4 tegelijk goudbruin.
Serveer ze met een scheutje Thaise pindasaus of loempiasaus.
Meng alles met knoflook, sojasaus, basterdsuiker, fijngehakte noten en zout en peper.
Laat de rijstvellen ontdooien en kwast ze in met water.
Beleg elk vel met een deel van het groentenmengsel.
Vouw het vel een keer over de vulling, sla de zijkanten erover heen en rol ze op.
Verwarm de olie tot 180 graden en bak de loempia's in porties van 3-4 tegelijk goudbruin.
Serveer ze met een scheutje Thaise pindasaus of loempiasaus.