Recept
« Terug naar recepten
Loempia's met varkensvlees en garnalen
PT90M
Loempia's met varkensvlees en garnalen
Een heerlijk loempia's met varkensvlees en garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempia's met varkensvlees en garnalen te bereiden
1).Mix zorgvuldig het gehakt met de Chinese 5 kruiden-poeder, de donkere sojasaus, de aangefruite uien en knoflook en 1x 5 cc maïzena en zet even apart.
2).De schoongemaakte en gedroogde kleine garnaaltjes goed mengen met de droge sherry en ook even apart zetten.
3).Het gehakt mengsel in 2 eetlepels rijstolie rul bakken en zijn roze-rode kleur laten verliezen.
4).Doe vervolgens bij het gehaktmengsel de kleingemaakte bamboespruiten en de geraspte wortel en laat de wortel zacht worden..
5).Doe er dan de helft bij van de kippenbouillon en zet het vuur hoog. Goed blijven roeren.
6).Doe de rest van de maïzena bij de tweede helft van de kippenbouillon en giet dat nu bij het gehaktmengsel. Roer goed door.
7).Nu de garnalen er bij doen, goed doorroeren en vervolgens de rest en laat het geheel onder roeren nog eens anderhalve minuut doorsudderen.
8).Haal de pan van het vuur af en doe de inhoud ervan in een grote zeef en laat de massa uitdruipen en afkoelen.
9).Stapel de loempiavellen op de werkbank en leg er een vochtige doek over.
10).Een voor een gaan we nu de vellen vullen en vouwen tot een loempia:
->leg het vel met een punt naar je toe en doe daarop 1/20ste van de vulling (2 eetlepeltjes ongeveer)
->rol de vulling tot een langwerpig worstje
->sla de onderste punt over de vulling en klap de linkse en rechtse punt naar binnen toe en rol vervolgens de vulling op in het vel tot een cylindertje : een loempia dus.
->plak goed dicht met behulp van een kwastje met geklutst ei.
Doe dat met de 19 andere vellen en leg ze even koud weg in de koelkast.
11).Verhit de olie in de frituurpan tot ongeveer 190 - 200°C.
12).Frituur de loempia's met niet meer dan 4 tegelijk in ongeveer 2 minuten goud en gaar.
13).Laat de loempia's uitlekken in een stapeltje gepropt keukenpapier.
14 Serveer met de loempiadipsaus, die we maakten toen de loempia's in de koeling lagen op te stijven
LOEMPIADIP
14).Doe alles in een vuurvaste kom en zet in de magnetron om te verwarmen. Roer goed door. Niet te heet maken!
2).De schoongemaakte en gedroogde kleine garnaaltjes goed mengen met de droge sherry en ook even apart zetten.
3).Het gehakt mengsel in 2 eetlepels rijstolie rul bakken en zijn roze-rode kleur laten verliezen.
4).Doe vervolgens bij het gehaktmengsel de kleingemaakte bamboespruiten en de geraspte wortel en laat de wortel zacht worden..
5).Doe er dan de helft bij van de kippenbouillon en zet het vuur hoog. Goed blijven roeren.
6).Doe de rest van de maïzena bij de tweede helft van de kippenbouillon en giet dat nu bij het gehaktmengsel. Roer goed door.
7).Nu de garnalen er bij doen, goed doorroeren en vervolgens de rest en laat het geheel onder roeren nog eens anderhalve minuut doorsudderen.
8).Haal de pan van het vuur af en doe de inhoud ervan in een grote zeef en laat de massa uitdruipen en afkoelen.
9).Stapel de loempiavellen op de werkbank en leg er een vochtige doek over.
10).Een voor een gaan we nu de vellen vullen en vouwen tot een loempia:
->leg het vel met een punt naar je toe en doe daarop 1/20ste van de vulling (2 eetlepeltjes ongeveer)
->rol de vulling tot een langwerpig worstje
->sla de onderste punt over de vulling en klap de linkse en rechtse punt naar binnen toe en rol vervolgens de vulling op in het vel tot een cylindertje : een loempia dus.
->plak goed dicht met behulp van een kwastje met geklutst ei.
Doe dat met de 19 andere vellen en leg ze even koud weg in de koelkast.
11).Verhit de olie in de frituurpan tot ongeveer 190 - 200°C.
12).Frituur de loempia's met niet meer dan 4 tegelijk in ongeveer 2 minuten goud en gaar.
13).Laat de loempia's uitlekken in een stapeltje gepropt keukenpapier.
14 Serveer met de loempiadipsaus, die we maakten toen de loempia's in de koeling lagen op te stijven
LOEMPIADIP
14).Doe alles in een vuurvaste kom en zet in de magnetron om te verwarmen. Roer goed door. Niet te heet maken!
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Geef de loempia's op een bordje met de saus er bij.