OPDIENEN :Met een dipsaus van
-2 eetlepels vissaus (Nuoc Mam)
-3 eetlepels rijstwijnazijn
-2 eetlepels suiker
-6 eetlepels kippebouillon
-3 teentjes knoflook
-2 eetlepels limoensap
-1 of 2 rode lomboks,ontdaan van zaadlijst,in dunne ringetjes gesneden
-2 bosuitjes witte en lichtgroene deel in flinterdunne ringetjes gesneden
"""""""""""""">>>De voeibare bestanddelen zonder de limoen opkoken tot de suiker is opgelost,af laten koelen en de andere bestanddelen er door roeren
Recept
« Terug naar recepten
Loempia's uit Vietnam
PT45M
Loempia's uit Vietnam
Een heerlijk loempia's uit vietnam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempia's uit Vietnam te bereiden
*Meng alle ingredienten behalve de loempiavellen goed door elkaar en zorg voor een mooie homogene pasta.
*Verdeel de pasta in 40 gelijke hoeveelheden
*Leg een loempia vel met de punt van de driehoek van je af op een werkplank of beter nog een groot bord en leg iets onder het
midden een hoopje pasta.Sla het brede deel over de pasta en klap de zijkanten dicht en rol dan de inhoud op in het vel naar de punt en plak het laatste stuk dicht met het papje van bloem en water (eiwit).
*Zet de frituur op 180 graden en controleer of een dobbelsteentje brood in 5 tellen bruin bakt.
*Bak de loempia's gedurende een paar minuten,totdat ze komen bovendrijven en mooi goud-bruin zijn en knapperig aan alle kanten
*Verdeel de pasta in 40 gelijke hoeveelheden
*Leg een loempia vel met de punt van de driehoek van je af op een werkplank of beter nog een groot bord en leg iets onder het
midden een hoopje pasta.Sla het brede deel over de pasta en klap de zijkanten dicht en rol dan de inhoud op in het vel naar de punt en plak het laatste stuk dicht met het papje van bloem en water (eiwit).
*Zet de frituur op 180 graden en controleer of een dobbelsteentje brood in 5 tellen bruin bakt.
*Bak de loempia's gedurende een paar minuten,totdat ze komen bovendrijven en mooi goud-bruin zijn en knapperig aan alle kanten
Jan A.van der Hoeden zegt:
Ze kunnen worden ingevroren.
Jan A:D