Recept
« Terug naar recepten
Lotte met prei
PT25M
Lotte met prei
Een heerlijk lotte met prei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lotte met prei te bereiden
De filet van lotte pocheren met de uisnippers, peper en zout, witte wijn, visfumet en 1 fijngesneden preiwit. Er goed op letten dat het vlees vast blijft. De vis even apart warm houden.
Het pocheervocht tot de helft laten inkoken, room toevoegen, en nog even laten indikken.
De beide andere preiwitten fijn snijden, ze enkele seconden in kokend water blancheren, uitlekken en laten koud worden. Ze daarna in boter, peper en zout laten sudderen.
De gestoofde prei bij de saus voegen en bijwerken met een klontje boter.
De vis in plakjes snijden, schikken op een voorverwarmde schotel, overgieten met de saus en bestrooien met bieslooksnippers.
Het pocheervocht tot de helft laten inkoken, room toevoegen, en nog even laten indikken.
De beide andere preiwitten fijn snijden, ze enkele seconden in kokend water blancheren, uitlekken en laten koud worden. Ze daarna in boter, peper en zout laten sudderen.
De gestoofde prei bij de saus voegen en bijwerken met een klontje boter.
De vis in plakjes snijden, schikken op een voorverwarmde schotel, overgieten met de saus en bestrooien met bieslooksnippers.