Men kan eventueel wat geraspte kaas er over strooien, (voor dat men de schaal in de oven plaatst) maar dat is een kwestie van smaak, natuurlijk.
Recept
« Terug naar recepten
Luchtige aardappelpuree
PT40M
Luchtige aardappelpuree
Een heerlijk luchtige aardappelpuree recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luchtige aardappelpuree te bereiden
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken, dit vanwege de gelijkmatige garing.
Klop in tussen de eiwitten stijf met de mixer.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Als de aardappels gaar zijn, giet ze dan af en stamp deze fijn, breng op smaak met wat zout en peper en klontje boter en een scheutje melk (zorg ervoor dat boter en melk op kamertemperatuur zijn), laat wat afkoelen en spatel dan de stijf geslagen eiwitten eronder en de flinterdun gesneden prei in ringetjes er onder doen (of lenteuitjes).
Beboter een vuur vaste schaal in en doe hier wat paneermeel in, het teveel afschudden!
Doe de aardappelpuree in de schaal en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
Serveer direct!
Klop in tussen de eiwitten stijf met de mixer.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Als de aardappels gaar zijn, giet ze dan af en stamp deze fijn, breng op smaak met wat zout en peper en klontje boter en een scheutje melk (zorg ervoor dat boter en melk op kamertemperatuur zijn), laat wat afkoelen en spatel dan de stijf geslagen eiwitten eronder en de flinterdun gesneden prei in ringetjes er onder doen (of lenteuitjes).
Beboter een vuur vaste schaal in en doe hier wat paneermeel in, het teveel afschudden!
Doe de aardappelpuree in de schaal en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
Serveer direct!
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Zelf zou ik de aardappelen niet fijn stampen maar met een aardappelknijper fijn maken is de puree nog luchtiger.:);)succes
m.v.g. Bert Allers
jose zegt:
bedankt voor de tip!
Ga ik proberen, dank je;)