Recept
« Terug naar recepten
Luikse passie
PT60M
Luikse passie
Een heerlijk luikse passie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse passie te bereiden
Maak een aantal kopjes espressokoffie met de espressomachine tot dat je 85 ml koffie hebt.
Klop de eierdooiers, maïzena, en suiker dik en schuimig met de Kitchen-aid.
Breng de melk aan de kook en giet de melk geleidelijk bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel weer in de pan en roer zachtjes tot het mengsel weer kookt en dik wordt.
Giet in een kom en laat afkoelen. (af en toe roeren i.v.m. velvorming)
Klop de room halfstijf en roer daar het afgekoelde dooiermengsel en de koude koffie doorheen.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
Zet 14 glaasjes in de koeling.
Verwarm de passievruchtencoulis en voeg suiker naar smaak toe. Bind met wat allesbinder tot een dik stroopje.
Vlak voor uitserveren. Maak 4 kopjes espressokoffie en laat dit lauw warm worden.
Sla de slagroom met de suiker stijf en doe in een spuitzak. (of doe de slagroom in de Kidde)
Snijd de passievruchten door midden.
Presentatie:
Neem 14 amuse kopjes
Doe in ieder glaasje een bolletje koffie-ijs.
Schenk daar een beetje koffie over en spuit er meteen slagroom op.
Doe wat passievruchtensiroop op de slagroom.
Leg een halve passievrucht met een lepeltje op het schoteltje waar je het kopje mee uitserveert.
Klop de eierdooiers, maïzena, en suiker dik en schuimig met de Kitchen-aid.
Breng de melk aan de kook en giet de melk geleidelijk bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel weer in de pan en roer zachtjes tot het mengsel weer kookt en dik wordt.
Giet in een kom en laat afkoelen. (af en toe roeren i.v.m. velvorming)
Klop de room halfstijf en roer daar het afgekoelde dooiermengsel en de koude koffie doorheen.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
Zet 14 glaasjes in de koeling.
Verwarm de passievruchtencoulis en voeg suiker naar smaak toe. Bind met wat allesbinder tot een dik stroopje.
Vlak voor uitserveren. Maak 4 kopjes espressokoffie en laat dit lauw warm worden.
Sla de slagroom met de suiker stijf en doe in een spuitzak. (of doe de slagroom in de Kidde)
Snijd de passievruchten door midden.
Presentatie:
Neem 14 amuse kopjes
Doe in ieder glaasje een bolletje koffie-ijs.
Schenk daar een beetje koffie over en spuit er meteen slagroom op.
Doe wat passievruchtensiroop op de slagroom.
Leg een halve passievrucht met een lepeltje op het schoteltje waar je het kopje mee uitserveert.