Ik heb nog een ouderwets wafelijzer deze kan in de bbq of op een gaspit warm gestookt worden.
maar een modern wafelijzer met bloemmotief of diepe inhammen gaat ook goed.
Recept
« Terug naar recepten
Luikse wafels
PT120M
Luikse wafels
Een heerlijk luikse wafels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse wafels te bereiden
Gist in de handwarme melk oplossen,
boter vloeibaar maken (niet kokend).
Eieren scheiden,
eiwitten met zout stijf kloppen.
Bloem, eigelen, boter, vanillesuiker de gistmelk mengen in 2 minuten.
Eiwitten erdoor mengen,
deeg 30 minuten laten gaan,
de suikerklontjes erdoor mengen.
Deeg in 5 gelijke stukken verdelen (500 gr),
elk stuk weer in 5 stukken verdelen (100 gr).
Deegrolletjes van ongeveer 9 cm lang 2,5 cm dik maken.
Bak deze op stand 3 à 4 in het wafelijzer.
in 5 à 6 minuten lekker bruin.
boter vloeibaar maken (niet kokend).
Eieren scheiden,
eiwitten met zout stijf kloppen.
Bloem, eigelen, boter, vanillesuiker de gistmelk mengen in 2 minuten.
Eiwitten erdoor mengen,
deeg 30 minuten laten gaan,
de suikerklontjes erdoor mengen.
Deeg in 5 gelijke stukken verdelen (500 gr),
elk stuk weer in 5 stukken verdelen (100 gr).
Deegrolletjes van ongeveer 9 cm lang 2,5 cm dik maken.
Bak deze op stand 3 à 4 in het wafelijzer.
in 5 à 6 minuten lekker bruin.