KookJij

Luikse wafels

Een heerlijk luikse wafels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: zelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luikse wafels te bereiden

Gist in de handwarme melk oplossen,
boter vloeibaar maken (niet kokend).
Eieren scheiden,
eiwitten met zout stijf kloppen.
Bloem, eigelen, boter, vanillesuiker de gistmelk mengen in 2 minuten.
Eiwitten erdoor mengen,
deeg 30 minuten laten gaan,
de suikerklontjes erdoor mengen.
Deeg in 5 gelijke stukken verdelen (500 gr),
elk stuk weer in 5 stukken verdelen (100 gr).
Deegrolletjes van ongeveer 9 cm lang 2,5 cm dik maken.
Bak deze op stand 3 à 4 in het wafelijzer.
in 5 à 6 minuten lekker bruin.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Ik heb nog een ouderwets wafelijzer deze kan in de bbq of op een gaspit warm gestookt worden.
maar een modern wafelijzer met bloemmotief of diepe inhammen gaat ook goed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst