Wij houden heel erg van pizza en zijn niet zo van de kant en klaar pakjes/bodems. Zodoende zijn we op zoek gegaan naar een goed recept voor pizzadeeg en hebben dit gemaakt vanuit een basisrecept.
Je zou het deeg ook kunnen gebruiken om het met de hand te kneden en dan te laten rijzen, kneed het dan goed, laat het 15 minuten rijzen en kneed het nog een keer. Laat het vervolgens nog zo'n half uur rijzen en maak er dan pizza's van.
De pizza op de foto is het eindresultaat.
Recept
« Terug naar recepten
Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
PT60M
Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept!
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) te bereiden
- Doe het water in het bakblik
- Voeg de zout toe
- Voeg het meel toe
- Voeg de honing toe
- Voeg de olijfolie toe
- Voeg het gist toe
- Selecteer het juiste programma en wacht tot het klaar is.
- Kneed het deeg nogmaals met de hand en rol het uit op een bebloemd werkblad.
- Leg het deeg op de bakplaat en bedek hem met ingredienten naar keuze.