Recept
« Terug naar recepten
Luxe appelbeignets
PT70M
Luxe appelbeignets
Een heerlijk luxe appelbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luxe appelbeignets te bereiden
Schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd van elke appel boven en onder een kapje af en snijd de appels daarna in 4 plakken van ruim 1 centimeter dik. Leg ze naast elkaar in een schaal, bedruppel ze met rum en bestrooi ze met poedersuiker. Laat intrekken. Schep de basterdsuiker en kaneel om te bestrooien door elkaar. Maak het beignetbeslag. Scheidt het ei in dooier en wit. Doe de bloem met de suiker en zout in een kom. Roer de eierdooier los met een scheutje van de melk en roer door de bloem. Roer er scheutje voor scheutje de rest van de melk door tot het een beslag is met een dikte van ongeslagen room. Laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit de olie tot er damp af komt. Prik de plakken appel één voor één aan een vork en haal ze door het beignetbeslag. Frituur de appels met een paar tegelijk in de hete olie in een paar minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met het mengsel van basterdsuiker en kaneel.