Recept
« Terug naar recepten
Maaltijd tomatensoep
PT60M
Maaltijd tomatensoep
Lekkere goed vullende soep
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maaltijd tomatensoep te bereiden
- Meng het gehakt met de maggie,peper,paneermeel en een handvol peterselie,kneed goed door en zet even weg.
- Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en bak de tomatenpuree met de knoflook kort aan.
- Voeg de uien en wortel toe samen met de aardappel en prei en laat even meebakken.
- Voeg de tomaten toe en bak kort mee.
- Doe het blik tomatenstukjes met sap erbij en roer goed door en breng aan de kook.
- Meteen als het kookt de pan vullen met kokend water en de bouillonblokjes erbij doen samen met de italiaanse kruiden.
- De soep gaar laten koken en intussen het gehakt nog eens goed doorkneden en er balletjes van draaien.
- Een pannetje met water aan de kook brengen en de spaghetti fijn breken en gaar koken.
- Als na ongeveer een halfuur de soep gaar is de staafmixer erin zetten en alles pureren.
- De balletjes erbij doen en in 10 minuten gaar laten worden.
- De rest van de peterselie erdoor roeren en proeven en evt.op smaak brengen met peper,zout en paprikapoeder.
- De spaghetti erdoor roeren en in kommen scheppen.
- Een lepel creme fraiche erop scheppen,garneren met een takje peterselie en serveren met vers stokbrood.