Minstens één uur laten trekken in de koelkast. Deze tijd is niet meegerekend.
Deze salade kun je goed van tevoren maken.
Dit is een recept van mijn man, die heel graag maaltijdsalades maakt. En die zijn lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Maaltijdsalade: aardappel-komkommer-gerookte forel
PT20M
Maaltijdsalade: aardappel-komkommer-gerookte forel
Een heerlijk maaltijdsalade: aardappel-komkommer-gerookte forel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen recept van mijn man.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maaltijdsalade: aardappel-komkommer-gerookte forel te bereiden
1. De aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In water met wat zout ong 8 a 10 minuten koken. Afgieten, met koud water afspoelen en uit laten lekken. Laat ze afkoelen.
2. De komkommer wassen en in de lengte doormidden snijden. Met een mesje en/of lepeltje de zaadjes verwijderen en de komkommer in fijne plakjes snijden.
3. Ook de olijven in plakjes snijden en bij de komkommer doen.
4. Boven de komkommerschaal een beetje citroenschil raspen. (niet al teveel, overheerst snel, je kunt altijd nog meer rasp bijdoen)
5. Voeg ook de fijngeknipte kruiden toe en roer alles door elkaar.
6. Nu ook de aardappelblokjes + uitgeperste knoflookteentjes + fetablokjes + tzaziki + zout + peper bij de komkommer doen en voorzichtig door elkaar mengen. Proeven en indien nodig nog wat citroenschil erdoor raspen.
7. Zet de schaal in de koelkast zodat de smaken er in kunnen trekken, het liefst minstens 1 uur.
8. Verdeel de salade over 2 borden en leg stukken forelfilets er omheen evenals de partjes tomaat.
2. De komkommer wassen en in de lengte doormidden snijden. Met een mesje en/of lepeltje de zaadjes verwijderen en de komkommer in fijne plakjes snijden.
3. Ook de olijven in plakjes snijden en bij de komkommer doen.
4. Boven de komkommerschaal een beetje citroenschil raspen. (niet al teveel, overheerst snel, je kunt altijd nog meer rasp bijdoen)
5. Voeg ook de fijngeknipte kruiden toe en roer alles door elkaar.
6. Nu ook de aardappelblokjes + uitgeperste knoflookteentjes + fetablokjes + tzaziki + zout + peper bij de komkommer doen en voorzichtig door elkaar mengen. Proeven en indien nodig nog wat citroenschil erdoor raspen.
7. Zet de schaal in de koelkast zodat de smaken er in kunnen trekken, het liefst minstens 1 uur.
8. Verdeel de salade over 2 borden en leg stukken forelfilets er omheen evenals de partjes tomaat.
mia7 zegt:
:)