Recept
« Terug naar recepten
Maaltijdsalade met gerookte forel ijsbergsla
PT40M
Maaltijdsalade met gerookte forel ijsbergsla
Een heerlijk maaltijdsalade met gerookte forel ijsbergsla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jos Markenstein
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maaltijdsalade met gerookte forel ijsbergsla te bereiden
Schenk de witte wijnazijn in een kom en voeg wat zout naar smaak toe.
Los het zout op in de azijn.
Voeg dan de mosterd en de olijfolie en de peper toe, klop met een garde tot een mooie dressing.
Zet opzij en laat de smaken een half uurtje doortrekken.
Meng nu in een schaal de winterwortelreepjes met de paprika reepjes en de halve uienringen en zet even opzij.
Snij de ijsbergsla in niet te grove repen.
Afwerken:
Neem de 4 platte borden en ga deze opmaken met de helft van de sla in een laagje verdelen.
Verdeel daarover de helft van het winterwortelpaprika, uienmengsel.
Verdeel daarover de helft van de tomaatstukjes en de helft van de forel stukjes.
Herhaal dit met de rest van deze ingrediënten.
Verdeel nu het bakje waterkers, de olijven en de kappertjes erover.
Roer de dressing nu nog een keer door met de garde en sprenkel de dressing over de 4 borden.
Geef hier het in dunne plakjes gesneden brood bij eventueel met boter.
Los het zout op in de azijn.
Voeg dan de mosterd en de olijfolie en de peper toe, klop met een garde tot een mooie dressing.
Zet opzij en laat de smaken een half uurtje doortrekken.
Meng nu in een schaal de winterwortelreepjes met de paprika reepjes en de halve uienringen en zet even opzij.
Snij de ijsbergsla in niet te grove repen.
Afwerken:
Neem de 4 platte borden en ga deze opmaken met de helft van de sla in een laagje verdelen.
Verdeel daarover de helft van het winterwortelpaprika, uienmengsel.
Verdeel daarover de helft van de tomaatstukjes en de helft van de forel stukjes.
Herhaal dit met de rest van deze ingrediënten.
Verdeel nu het bakje waterkers, de olijven en de kappertjes erover.
Roer de dressing nu nog een keer door met de garde en sprenkel de dressing over de 4 borden.
Geef hier het in dunne plakjes gesneden brood bij eventueel met boter.