Recept
« Terug naar recepten
Maatjes in een aardappeljasje
PT45M
Maatjes in een aardappeljasje
Een heerlijk maatjes in een aardappeljasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maatjes in een aardappeljasje te bereiden
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Knijp er het vocht uit, doe over in een schaal en kruid met peper en zout.
Snij de maatjes in stukken en meng ze met de geraspte aardappelen. Voeg het maïszetmeel, het paprikapoeder en 1 el boter toe, meng goed. Kruid met peper, zout en een scheutje citroensap.
Vorm 8 kleine koekjes van het mengsel. Bak ze in porties goudgeel en gaar in een pan met een klontje boter. Bestrooi met peper en hou de rösti warm in de oven.
Spoel de komkommer en snij hem in kleine blokjes. Stoof ze kort in 2 el boter. Voeg de room, het citroensap, de gemalen koriander, de peterselie en een snuifje peper toe. Laat inkoken tot een romige saus. Serveer de rösti met het sausje, werk af met verse koriander.
Snij de maatjes in stukken en meng ze met de geraspte aardappelen. Voeg het maïszetmeel, het paprikapoeder en 1 el boter toe, meng goed. Kruid met peper, zout en een scheutje citroensap.
Vorm 8 kleine koekjes van het mengsel. Bak ze in porties goudgeel en gaar in een pan met een klontje boter. Bestrooi met peper en hou de rösti warm in de oven.
Spoel de komkommer en snij hem in kleine blokjes. Stoof ze kort in 2 el boter. Voeg de room, het citroensap, de gemalen koriander, de peterselie en een snuifje peper toe. Laat inkoken tot een romige saus. Serveer de rösti met het sausje, werk af met verse koriander.