Leuke combinatie, lekker veel verschillende smaken.
De lever moet vooral niet doorgebakken worden,
in de oven vindt het garingsproces verder plaats!
Recept
« Terug naar recepten
Macaroni met kippenlevers
PT45M
Macaroni met kippenlevers
Een heerlijk macaroni met kippenlevers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eetkalender 1993
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni met kippenlevers te bereiden
Kook de macaroni beetgaar en laat uitlekken en afkoelen.
Meng de geraspte kaas erdoor en breng verder op smaak met aroma fond.
Verhit 25 gr boter in een pan, bak de kippenlevers kort aan, tot rondom licht bruin.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak mee, in 3 min.
Meng de paprikapoeder erdoor en de wijn.
Voeg de kerrie toe.
Voeg tevens de azijn toe.
Breng aan de kook en laat, zonder deksel 5 zachtjes koken.
Voeg de champi's en de peterselie toe en laat alles nog 10 min zachtjes koken, tot vrijwel al het vocht is verdampt. Breng op smaak met de aroma fond en wat peper.
Schep de helft van de macaroni in een beboterde schaal.
Voeg het lever-champignon mengsel toe
Dek dit alles af met de rest van de macaroni.
Bestrooi het gerecht met paneermeel en verdeel de rest van de boter in kleine vlokjes erover,
Bak de macaronischotel ca 25 min in een voorverwarmde oven op 175 graden totdat er een licht bruin korstje ontstaat.
Meng de geraspte kaas erdoor en breng verder op smaak met aroma fond.
Verhit 25 gr boter in een pan, bak de kippenlevers kort aan, tot rondom licht bruin.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak mee, in 3 min.
Meng de paprikapoeder erdoor en de wijn.
Voeg de kerrie toe.
Voeg tevens de azijn toe.
Breng aan de kook en laat, zonder deksel 5 zachtjes koken.
Voeg de champi's en de peterselie toe en laat alles nog 10 min zachtjes koken, tot vrijwel al het vocht is verdampt. Breng op smaak met de aroma fond en wat peper.
Schep de helft van de macaroni in een beboterde schaal.
Voeg het lever-champignon mengsel toe
Dek dit alles af met de rest van de macaroni.
Bestrooi het gerecht met paneermeel en verdeel de rest van de boter in kleine vlokjes erover,
Bak de macaronischotel ca 25 min in een voorverwarmde oven op 175 graden totdat er een licht bruin korstje ontstaat.