Recept
« Terug naar recepten
Macaroni met rozijnen en pruimen
PT70M
Macaroni met rozijnen en pruimen
Een heerlijk macaroni met rozijnen en pruimen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Blue Band kookboekje: Nagerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni met rozijnen en pruimen te bereiden
Oven op 200 gr. C
Het eiwit loskloppen en tot gebruik wegzetten.
De pan met koud water omspoelen en dan de melk hierin aan de kook brengen met de citroenschil.
Schenk daarna al roerend de macaroni toe en blijf roeren tot de melk weer kookt.
Draai het vuur lager en laat de macaroni in ong 40 a 45 minuten tot een dikke, gebonden pap koken. Zo nu en dan roeren. Let op dat het niet aanbrandt.
Verwijder daarna de citroenschil.
Roer de boter en suiker door de hete macaroni.
Haal de pan van het vuur en roer het eiwit door de macaroni.
Roer daarna de rozijnen en stukjes pruim erdoor.
Verdeel de macaroni over de schaaltjes. Je kunt nog wat suiker erover strooien als je wilt.
Schuif de schaaltjes in de oven ong. 15 minuten tot de bovenkant lichtbruin is.
Warm opdienen.
Het eiwit loskloppen en tot gebruik wegzetten.
De pan met koud water omspoelen en dan de melk hierin aan de kook brengen met de citroenschil.
Schenk daarna al roerend de macaroni toe en blijf roeren tot de melk weer kookt.
Draai het vuur lager en laat de macaroni in ong 40 a 45 minuten tot een dikke, gebonden pap koken. Zo nu en dan roeren. Let op dat het niet aanbrandt.
Verwijder daarna de citroenschil.
Roer de boter en suiker door de hete macaroni.
Haal de pan van het vuur en roer het eiwit door de macaroni.
Roer daarna de rozijnen en stukjes pruim erdoor.
Verdeel de macaroni over de schaaltjes. Je kunt nog wat suiker erover strooien als je wilt.
Schuif de schaaltjes in de oven ong. 15 minuten tot de bovenkant lichtbruin is.
Warm opdienen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Ik miste wat kaneelsmaak erbij. Je kunt apart kaneelpoeder erbij serveren.
Flavia zegt: