Recept
« Terug naar recepten
Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus
PT50M
Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus
Een heerlijk macaroni met tonijn, courgette en kaassaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus te bereiden
- Snijd de (ongeschilde) courgettes in halve maantjes en de ui in halve ringen. Pel en plet de look.
Stoof de groenten aan in een beetje olijfolie.
Open het blik tonijn, giet het sap af en meng de stukken tonijn onder de groenten.
Snijd de blaadjes oregano fijn en voeg toe.
Kruid met wat peper en een snuifje zout.
Laat even rustig onder deksel stoven; let op, de courgettes moeten nog krokant zijn!
Zet een kookpot met gezouten water op voor de pasta.
Smelt voor de kaassaus de boter in een kookpot op een matig vuur.
Strooi er de bloem al roerend bij. Roer tot een korrelig deeg en laat lichtjes bakken, tot je een koekjesgeur ruikt.
Voeg de melk toe en roer met een klopper tot de melk bindt. Blijf roeren tot je een gladde bechamelsaus hebt. Zet het vuur wat lager, als het te hard gaat, kan de bloem aan de bodem van de pot kleven.
Kruid met peper van de molen, zout en versgeraspte nootmuskaat.
Haal de pot van het vuur en voeg de gemalen kaas in porties toe. Houd een vijfde van de kaas over, voor het gratineren.
Roer tot de kaas is weggesmolten en voeg een scheutje citroensap toe.
Kook de macaroni al dente. Neem 1 minuut minder dan op de verpakking staat.
Zet de ovengrill op.
Giet de pasta af en meng ze onder de courgetteblokjes met tonijn. Voeg de kaassaus toe, meng, en giet alles in een ovenschaal.
Strooi er de rest van de kaas overheen.
Gratineer 10 minuten, tot je een goudgeel korstje krijgt.
Anna Koudys zegt: