KookJij

Macaronischotel met spinazie, tomaten en kaas

Een heerlijk macaronischotel met spinazie, tomaten en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaronischotel met spinazie, tomaten en kaas te bereiden

Voorbereiding:

*vet de ovenschaal in
*kook de pasta gaar volgens de verpakking
*kerf de tomaten kruisgewijs in en dompel ze kort in kokend water; afspoelen met koud water en ontvellen
*snij de tomaten in plakken
*was de spinazie goed en laat met aanhangend water in een pan slinken en giet af en druk het vocht uit de spinazie

Bereidingswijze:

*fruit de ui en de knoflook aan in de hete olie en voeg het gehakt toe en bak dit rul
*strooi de kerrie erover en fruit nog even mee
*verdeel 1/3 macaroni in de ovenschaal
* en schep hierop de helft van het gehakt, de helft van de plakken tomaat en de helft van de spinazie
*herhaal dit en dek af met macaroni
*smelt de boter en roer de bloem erdoor en voeg al roerend de bouillon toe aan de roux en laat de saus zachtjes 10 min koken
*van het vuur de kaas en de (losgeroerde)eierdooier erdoor roeren
*kruiden met peper en zout
*giet de saus over de macaroni en zet de ovenschaal 25 a 30 min in de hete oven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst