Recept
« Terug naar recepten
Macaronitaart met ansjovis
PT60M
Macaronitaart met ansjovis
Een heerlijk macaronitaart met ansjovis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
De Keuken van Bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaronitaart met ansjovis te bereiden
Pasta : breng een grote pan water met de olie aan de kook. Kook de macaroni in 8-10 min. 'al dente'. Afgieten. Ansjovis laten uitlekken en 30 min. weken in een kommetje melk. Afgieten.
Saus : verhit olie in een pan en fruit de ui goudbruin. Knoflook, gehakte tomaten met vocht, basilicum en tomatenpuree toevoegen. Afdekken en onder af en toe roeren ca. 20 min. laten pruttelen. Van het vuur halen. Vet een lage ovenschaal van 25 x 28 cm in. Schep de helft van de gare macaroni erin. Schep hierover de tomatensaus en daarop de rest van de macaroni. Kaasplakjes erop leggen, daarna de ansjovisfilets in een ruitjespatroon. Leg een schijfje tomaat in elke ruit. Bestrooien met basilicum. Zo'n 15-20 minuten op 190 °C bakken, of tot het gerecht goed heet is en de kaas is gesmolten.
Saus : verhit olie in een pan en fruit de ui goudbruin. Knoflook, gehakte tomaten met vocht, basilicum en tomatenpuree toevoegen. Afdekken en onder af en toe roeren ca. 20 min. laten pruttelen. Van het vuur halen. Vet een lage ovenschaal van 25 x 28 cm in. Schep de helft van de gare macaroni erin. Schep hierover de tomatensaus en daarop de rest van de macaroni. Kaasplakjes erop leggen, daarna de ansjovisfilets in een ruitjespatroon. Leg een schijfje tomaat in elke ruit. Bestrooien met basilicum. Zo'n 15-20 minuten op 190 °C bakken, of tot het gerecht goed heet is en de kaas is gesmolten.