Recept
« Terug naar recepten
Macarons
PT60M
Macarons
Een heerlijk macarons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macarons te bereiden
Klop 150 ml eiwit op met 50 gr witte suiker tot een stevig schuim.
Meng 270 gr broyage (helft poedersuiker, helft amandelpoeder) met 110 gr poedersuiker en haal door een zeef.
Roer in twee keer door het eiwitschuim.
Meng de droge massa heel goed tot je een blinkende, gladde massa krijgt, in zo’n 2 tot 3 min, tot de poedersuiker in het schuim gesmolten is (macaroneren).
Voeg pigment naar keuze toe en spuit op de bakplaat.
Laat rusten tot er een droog filmpje op de koekjes komt.
Verwarm de oven voor op 150° en maak ondertussen de vulling, crème au beurre of een mengeling van platte kaas en confituur.
Plaats de macarons 15 min in de oven, tot ze hard zijn, laat ze afkoelen en vul ze.
Meng 270 gr broyage (helft poedersuiker, helft amandelpoeder) met 110 gr poedersuiker en haal door een zeef.
Roer in twee keer door het eiwitschuim.
Meng de droge massa heel goed tot je een blinkende, gladde massa krijgt, in zo’n 2 tot 3 min, tot de poedersuiker in het schuim gesmolten is (macaroneren).
Voeg pigment naar keuze toe en spuit op de bakplaat.
Laat rusten tot er een droog filmpje op de koekjes komt.
Verwarm de oven voor op 150° en maak ondertussen de vulling, crème au beurre of een mengeling van platte kaas en confituur.
Plaats de macarons 15 min in de oven, tot ze hard zijn, laat ze afkoelen en vul ze.
derbyke zegt: