KookJij

Magere runderlapjes op grootmoeders wijze

Een heerlijk magere runderlapjes op grootmoeders wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 130 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vlees.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Magere runderlapjes op grootmoeders wijze te bereiden

Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom aan.
Snijd de ui fijn en laat deze op een matig vuur meefruiten.
Vermeng de tomatenpuree met de azijn en voeg dit samen met het laurierblaadje en de kruidnagels toe.
Giet er 2 dl warm water bij langs de rand van de pan.
Voeg een verkruimelde plak ontbijtkoek toe en laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan in ± 120 minuten gaar stoven.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Lekker met gekookte aardappels en sperzieboontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

toineke

toineke zegt:
Beste jennypiet

Nooit geprobeerd met sucadelappen.
try to know.
Ik ben benieuwd.

toineke;)
liske

liske zegt:
Tip: bruin bier i.p.v. water is ook lekker!
jennypiet

jennypiet zegt:
Kan dit ook met sucadelappen?:?
Anna

Anna zegt:
Hoi Toine,
Heb jij het verhaal over stoven op onze blog gezet?
Er stond nl. geen naam bij.
Dat soort tips, daar hebben we wat aan!!!!:D:D:D
Groetjes en een goed weekeinde!!
Anna
KookJij.