KookJij

Maïskoekjes met gegrilde knakworstjes

Een heerlijk maïskoekjes met gegrilde knakworstjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Maïskoekjes met gegrilde knakworstjes te bereiden

Verwarm de ovengrill voor. Pureer de maïskorrels in de keukenmachine tot een rulle massa en klop de eieren erdoor met peper en zout naar smaak. Voeg zoveel bloem toe dat het een plakkerige massa wordt.
Snijd de knakworstjes om de centimeter in, bestrijk ze rondom met een beetje olie en leg ze op een bakplaat. Shuif de worstjes 10 minuten onder de hete grill en laat ze in 6 minuten goudbruin en knapperig worden.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schep bergjes van het maïsbeslag erin en druk ze met een spatel iets platter. Bak de koekjes in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer ze als de bovenkant bijna droog is.
Verdeel de maïskoekjes en worstjes over 4 borden en serveer met wat ketchup. Lekker met sperziebonen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst