Recept
« Terug naar recepten
Maïskolven uit de oven
PT20M
Maïskolven uit de oven
Een heerlijk maïskolven uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maïskolven uit de oven te bereiden
Kook de maïskolven in ruim water in 10-20 minuten gaar.
Laat de kolven uitlekken.
Vet 4 vellen aluminiumfolie (dubbelgevouwen) in met boter en leg op ieder vel 1 plakje kaas.
Hak de paprika fijn en verdeel het met de peper en de kruiden over de kaas.
Leg de maïskolven erop en de dubbele vellen goed dicht.
Leg de maïskolven in een warme oven (200° C).
Lekker met tomatensalade en frietjes.
Laat de kolven uitlekken.
Vet 4 vellen aluminiumfolie (dubbelgevouwen) in met boter en leg op ieder vel 1 plakje kaas.
Hak de paprika fijn en verdeel het met de peper en de kruiden over de kaas.
Leg de maïskolven erop en de dubbele vellen goed dicht.
Leg de maïskolven in een warme oven (200° C).
Lekker met tomatensalade en frietjes.
sjeef zegt:
Het gaat er overigens om dat de alu-folie goed dicht gemaakt wordt.