Recept
« Terug naar recepten
Maïssoep
PT20M
Maïssoep
Een heerlijk maïssoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maïssoep te bereiden
1. Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit 1 paprika en snij 'm in kleine blokjes. Fruit de ui, knoflook en paprika 5 minuten in de olie. Doe de maïs erbij en laat nog 2 minuten bakken.
2. Mix maïs en paprika in de blender tot een glad mengsel. Giet er eventueel een paar lepels kippenbouillon bij.
3. Doe alles in een kookpan en giet er de rest van de warme kippenbouillon bij. Breng op smaak met zout en peper en laat nog eens 5 minuten sudderen.
4. Roer de room door de soep, maar laat de soep zeker niet meer koken. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de tweede paprika en snij hem in heel kleine blokjes. Doe de paprika vlak voor het serveren bij de soep.
2. Mix maïs en paprika in de blender tot een glad mengsel. Giet er eventueel een paar lepels kippenbouillon bij.
3. Doe alles in een kookpan en giet er de rest van de warme kippenbouillon bij. Breng op smaak met zout en peper en laat nog eens 5 minuten sudderen.
4. Roer de room door de soep, maar laat de soep zeker niet meer koken. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de tweede paprika en snij hem in heel kleine blokjes. Doe de paprika vlak voor het serveren bij de soep.
tallie zegt: