KookJij

Makreel met opgelegde aubergines met (zie opm)

Een heerlijk makreel met opgelegde aubergines met (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Culinaire Ambiance
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreel met opgelegde aubergines met (zie opm) te bereiden

Schil de aubergines en snijd ze doormidden over de lengte, doe de aubergines ruim met zout en plaats er een gewicht op.
Laat de aubergines één nacht in de koeling staan.
spoel de aubergines onder koud water en pers ze goed uit.
Warm de azijn op met knoflook, laurierblaadjes en het pepertje, doe de aubegines in een kom en overgiet ze met de azijn, sluit de kom af en plaats in de koeling.
Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadlijsten en doe ze in een ovenschaal, overgiet met olijfolie en plaats in een voorverwarmde oven van 180 graden C. gedurende ongeveer 20 min. Leg het teentje knoflook er bij na 10 min. Laat afkoelen en pel de paprika's en het teentje knoflook.
Hak de gepelde paprika's en knoflook fijn, meng met de olijfolie en kruid met peper en zout, voeg enkele druppels xérésazijntoe.
Brokkel de fetakaas.
Haal de aubergines uit de azijn, pers ze uit en snijd ze in stukjes, meng met wat olijfolie, peper en zout.
Meng de aubergines met de fetakaas en de olijven.
Grill de makreel aan beide zijden gedurende ongeveer 5 min. aan elke zijde en haal er voorzichtig met behulp van een lepel de filets af.
Schik de aubergine, fetakaas en olijvensalade op de borden, leg er de makreelfilets bovenop en werk af met de vinaigrette van geroosterde paprika.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst