OPMAKEN:
*De makreel verdelen over 4 bordjes en in het midden mooi gelijkmatig uitspreiden.Hierop legen we het tomaten-lombok mengsel en daar boven op een pluk groen.
***
*We kunnen in plaats van de makreel ook andere (duurdere) vissoorten gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Makreel Tartaar met Kruiden
PT45M
Makreel Tartaar met Kruiden
Een heerlijk makreel tartaar met kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreel Tartaar met Kruiden te bereiden
*Hak de makreel niet al te fijn en doe dat met de hand en niet met de keukenmachine.
*Meng in een kom de makreel,limoensap behalve een eetlepel,de olijfolie behalve het extra scheutje,de zeste,veel peper en ietsje zout.
Laat dit 20 minuutjes trekken in de ijskast / freezer
*Ondertussen de kruiden allemaal grof hakken en vermengen met een scheutje limoen en olijfolie en een mengsel maken van de tomaat met de lombok.
*Meng in een kom de makreel,limoensap behalve een eetlepel,de olijfolie behalve het extra scheutje,de zeste,veel peper en ietsje zout.
Laat dit 20 minuutjes trekken in de ijskast / freezer
*Ondertussen de kruiden allemaal grof hakken en vermengen met een scheutje limoen en olijfolie en een mengsel maken van de tomaat met de lombok.
deuxchapeaux zegt:
met vr.gr.Jan A:)