KookJij

Makreel Tartaar met Kruiden

Een heerlijk makreel tartaar met kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreel Tartaar met Kruiden te bereiden

*Hak de makreel niet al te fijn en doe dat met de hand en niet met de keukenmachine.
*Meng in een kom de makreel,limoensap behalve een eetlepel,de olijfolie behalve het extra scheutje,de zeste,veel peper en ietsje zout.
Laat dit 20 minuutjes trekken in de ijskast / freezer
*Ondertussen de kruiden allemaal grof hakken en vermengen met een scheutje limoen en olijfolie en een mengsel maken van de tomaat met de lombok.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPMAKEN:
*De makreel verdelen over 4 bordjes en in het midden mooi gelijkmatig uitspreiden.Hierop legen we het tomaten-lombok mengsel en daar boven op een pluk groen.
***
*We kunnen in plaats van de makreel ook andere (duurdere) vissoorten gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Netgat, met superverse makreel bedoel ik geen verwerkte (gerookte) makreel,die is immers niet supervers.Ik bedoel "spartelverse" vis,vis die nog maar net is gevangen.
met vr.gr.Jan A:)
netgat

netgat zegt:
Je hebt het over super verse makreel, bedoel je dan verse of gerooktemakreel.;)