KookJij

Makreelcrème met komkommer en tomaat

Een heerlijk makreelcrème met komkommer en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreelcrème met komkommer en tomaat te bereiden

De makreel schoonmaken. Samen met mayonaise, yoghurt, crème fraiche, mierikswortelpuree en citroensap pureren met staafmixer. Van de komkommer en tomaat alleen het buitenste, stevige vruchtvlees gebruiken en deze in hele kleine blokjes snijden/snipperen. Komkommer en tomaat door het vismengsel roeren en tot gebruik in koelkast zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kooktan

kooktan zegt:
Mierikswortelpuree koop je in de supermarkt. Van AH weet ik zeker dat ze potjes verkopen. Horen bij de produktgroepen mayonaise, mosterd, sausjes. De mierikswortel heeft een aparte smaak die ik nergens mee kan vergelijken. Knoflook en makreel vind ik geen lekkere combinatie. Eerder zou ik ter vervanging van de mierikswortel een rauwe ui pureren. Dit kun je doen door fijngesneden ui door de mayonaise/yoghurt/creme fraiche te roeren en dit met behulp van een staafmixer helemaal tot een gladde saus te malen.
miranda

miranda zegt:
waar koop ik mierikswortelpuree of wat kan ik daarvoor in de plaats gebruiken?:D