KookJij

Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsb

Een heerlijk makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsb recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsb te bereiden

Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking vooral beetgaar. Onder de koude kraan afspoelen en in een zeef laten uitlekken. In kokend water de tomaten ontdoen van hun vel. Denk aan koud water!
Makreelsalade: Snijd de makreel en 2 stuks vleestomaten in kleine stukjes en de prei in zeer dunne ringetjes. halveer de andere 2 tomaten,verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in reepjes. Hak de cashewnoten in grove stukken. meng een beetje van de rest van de sla samen met de reepjes tomaat en de rest van de genoemde ingrediënten door elkaar. Doe er een beetje yoghurtdressing bij. Meng de rest van de yoghurtdressing met de cajunkruiden en gebruik dit voor de opmaak later.
Yoghurtdressing:
Yoghurt glad roeren met mosterd en citroensap,olie erdoor kloppen en op smaak brengen met peper en zout. Bieslook fijn snijden en erdoor roeren.
Presentatie:
Leg 1 groot blad ijsbergsla op het bord. Schep de makreelsalade erop en rol ze losjes op. Steek vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes op een bord en garneer het met de reepjes tomaat en gevulde olijven. Doe er ook nog een paar druppels dressing yoghurt cajunkruiden overheen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst