Met de kruiden kun je een beetje 'spelen' tot het de smaak heeft gekregen die jezelf lekker vind.
Vooral met de chilipeper en de cayennepeper is dit belangrijk. Ik hou van pittig maar velen weer niet zo.
Ik vind bv. ook de mango lekkerder als ie nog een 'bite' heeft maar je zou de chutney ook nog even in een blender kunnen pureren....Het is maar wat je zelf het liefste hebt.
De Mango Chutney kun je op veel manieren eten.
Bij de bbq, op (stok)brood, vlees, kip, lekker varieren en proeven!!
Mucho lekkerder dan de gekochte potjes!!
Recept
« Terug naar recepten
Mango Chutney
PT30M
Mango Chutney
Een heerlijk mango chutney recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mango Chutney te bereiden
Plaats de potten voor 3/4 gevuld met water in een pan met water en breng ze zachtjes aan de kook en laat ze zachtjes 15 minuten koken. Leg de deksels ook in het water of leg ze losjes op de potten.
Je kunt de potten ook 20 minuten in een schaal met water in de oven zetten.
Doe alle ingredienten in een pan (zonder de azijn!)
en laat het mengsel een nacht staan op kamertemperatuur.
De volgende dag verwarm je het mengsel op een matig vuur, af en toe roeren en voor ongeveer een half uur tot het wat dikker wordt. Schenk de azijn er beetje voor beetje bij, breng de chutney wel telkens aan de kook tot het een 'stroperige' chutney wordt.
Giet de chutney in de gesteriliseerde potjes en sluit ze luchtdicht af. (deksel erop draaien en snel om draaien) Laat ze met het deksel naar beneden afkoelen en dan bewaren in de koelkast.
Je kunt de potten ook 20 minuten in een schaal met water in de oven zetten.
Doe alle ingredienten in een pan (zonder de azijn!)
en laat het mengsel een nacht staan op kamertemperatuur.
De volgende dag verwarm je het mengsel op een matig vuur, af en toe roeren en voor ongeveer een half uur tot het wat dikker wordt. Schenk de azijn er beetje voor beetje bij, breng de chutney wel telkens aan de kook tot het een 'stroperige' chutney wordt.
Giet de chutney in de gesteriliseerde potjes en sluit ze luchtdicht af. (deksel erop draaien en snel om draaien) Laat ze met het deksel naar beneden afkoelen en dan bewaren in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Anna zegt:
Bij gebraden eend, verse boontjes van het land en aardappelpuree, jammie!
En inderdaad; stukken lekkerder dan de potjes uit de winkel!:D:D
Anna zegt:
Anna zegt: