Recept
« Terug naar recepten
Mango en mangomousse
PT20M
Mango en mangomousse
Een heerlijk mango en mangomousse recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mango en mangomousse te bereiden
Voorbereiden:
Schil de mango's. Snijd het vruchtvlees van de pitten. Pureer het vruchtvlees van 2 mango's met behulp van een keukenmachine.
Voeg het citroensap en 2 eetl poedersuiker toe. Besprenkel de rest van de mangostukjes met kirsch en 1 eetl poedersuiker. Klop de slagroom stijf. Snijd de geschilde kiwi in 4 plakjes.
Bereiden:
Schep driekwart van de slagroom door de mangopuree. Schep op de bodem van 4 hoge glazen de helft van de stukjes mango.
Verdeel de mangomousse over de glazen. Garneer met mangostukjes, een toefje slagroom en een kiwiplakje dat in de slagroom wordt gestoken.
Schil de mango's. Snijd het vruchtvlees van de pitten. Pureer het vruchtvlees van 2 mango's met behulp van een keukenmachine.
Voeg het citroensap en 2 eetl poedersuiker toe. Besprenkel de rest van de mangostukjes met kirsch en 1 eetl poedersuiker. Klop de slagroom stijf. Snijd de geschilde kiwi in 4 plakjes.
Bereiden:
Schep driekwart van de slagroom door de mangopuree. Schep op de bodem van 4 hoge glazen de helft van de stukjes mango.
Verdeel de mangomousse over de glazen. Garneer met mangostukjes, een toefje slagroom en een kiwiplakje dat in de slagroom wordt gestoken.