Recept
« Terug naar recepten
Mangolassi
PT20M
Mangolassi
Een heerlijk mangolassi recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Aeja Choe
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Granita
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
140 kCal energie
2 Gram eiwit
1 Gram vet
30 Gram koolhydraten
2 Gram eiwit
1 Gram vet
30 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
Plus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangolassi te bereiden
Schil de mango's, verwijder de pitten en pureer het vruchtvlees.
Klop de yoghurt, sinaasappelsap, citroen/limoensap en de poedersuiker door de mangopuree.
Giet het mengsel in een diepvriesbak, zet het in de vriezer en klop elk half uur even los met een vork. Doe dit tot er ijskristallen ontstaan (na ong. 2,5 uur).
Verdeel de mangolassi over 4 glazen, zet de rietjes of lange lepels erin en garneer met blaadjes munt.
Klop de yoghurt, sinaasappelsap, citroen/limoensap en de poedersuiker door de mangopuree.
Giet het mengsel in een diepvriesbak, zet het in de vriezer en klop elk half uur even los met een vork. Doe dit tot er ijskristallen ontstaan (na ong. 2,5 uur).
Verdeel de mangolassi over 4 glazen, zet de rietjes of lange lepels erin en garneer met blaadjes munt.