Recept
« Terug naar recepten
Margarita-roomijs
PT15M
Margarita-roomijs
Een heerlijk margarita-roomijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Margarita-roomijs te bereiden
1. Giet het limoensap, de tequila en de Cointreau (of Triple sec) in een kom en roer de suiker erdoor. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
2. Giet er de room bij en klop het mengsel op tot het dik en glad is, maar niet stijf.
3. Schep dit mengsel in een luchtdicht afsluitbare diepvriesdoos en zet het tot de volgende dag in de vriezer. Dit roomijs hoeft niet te rijpen (zact te worden voor het serveren), omdat het niet te hard bevroren raakt en relatief snel smelt.
2. Giet er de room bij en klop het mengsel op tot het dik en glad is, maar niet stijf.
3. Schep dit mengsel in een luchtdicht afsluitbare diepvriesdoos en zet het tot de volgende dag in de vriezer. Dit roomijs hoeft niet te rijpen (zact te worden voor het serveren), omdat het niet te hard bevroren raakt en relatief snel smelt.
Yo zegt:
Het is Roomijs Margarita volgens recept van Nigella Lawson.
echt heel lekker !!
groetjes
Rie